divendres, 26 de gener del 2018

Pic d'Anrodat

descens Pic d'Anrodat (foto: Pito Costa)
Ja entenc que no té gaire sentit fer referència a una activitat realitzada fa més de 3 setmanes, però noi, no he trobat ni el moment, ni la inspiració per a comentar-vos aquesta interessant ascensió i, especialment, el seu descens: el Pic d'Anrodat.
Aprofitant el 2on dia de bones condicions per Andorra, i insistint en poder realitzar algun descens per vessant S per a evitar el possible glaç, decidim intentar aquest cim poc conegut. Com si d'un joc de "tetris" es tractés, aconseguim treure el cotxe de l'aparcament subterrani i ens dirigim a l'entrada de la Vall d'Incles. Quinze minuts de caminar i ja podem calçar esquís. Remuntem la vall fins a l'alçada de les darreres construccions, abans d'arribar al Pont de la Baladosa. Pel camí d'estiu, remuntem a la nostra esquerra (direcció N) el barranc del Riu de Cabana Sorda. La pujada és molt feixuga, incòmode i, de ben segur que deu existir alguna alternativa per a guanyar alçada (potser més allunyats del barranc). Sobre els 2300m, abandonem el camí que mena al refugi i en clara direcció NE anem a buscar les Basses d'Anrodat. Trobem algun punt complicat on és necessari perdre certa alçada. Cal anar a buscar la torrentera de l'Estany de l'Isla i situar-nos a la base de la piràmide somital del Pic d'Anrodat. 

remuntant cap l'Estany de l'Isla (foto: P. Costa)
En aquest punt podem optar per remuntar la canal fins un coll molt evident i guanyar el cim per l'aresta o pujar-hi directament per la pala. 

encarem la piràmide del Pic d'Anrodat (foto: P. Costa)
Optem per aquesta darrera i veritablement la pujada és llarga, dreta i, en algun punt, "penjadeta". Els darrers metres de desnivell ens trobem neu molt dura i gel. Decidim calçar grampons, pensant sobretot amb el descens. Vent fort al cim i ràpid cap a vall. Els primers 100m de desnivell els fem a peu i després ja podem posar-nos els esquís i gaudir d'un excel·lent descens. 

descens Anrodat
A remarcar, els canals originats per les darreres pluges i alguna esquerda que cal controlar per no acabar-hi a dins. Anem enllaçant diferents terrasses i alguna canal senzilla fins arribar al fons de vall i resseguim el curs del riu fins arribar al Pont de la Baladosa.

descens Anrodat, abans d'assolir el fons de vall.
Bona ascensió, però caldria trobar un recorregut alternatiu de pujada (desnivell: 1100m).   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.