dilluns, 11 de novembre del 2013

Serra del Catllaràs

foto de grup Sortides a la Muntanya pel Berguedà
Interessant sortida de senderisme de tardor. En aquesta ocasió m'afegeixo al grup de Sortides a la Muntanya al Berguedà, que han organitzat un bonic recorregut per la part més septentrional de la comarca. Iniciem el recorregut a La Pobla de Lillet i ens dirigim cap a l'ermita de Santa Maria de Lillet (seguim pistes i camins ben senyalitzats). Prenem un sender per pujar a les runes del Castell de Lillet, des d'on comencem a gaudir de les boniques vistes sobre la vall. Continuem caminant per trams de sender i pista fins arribar a l'abandonat Xalet del Catllaràs.
 
Xalet del Catllaràs
Seguim caminant en direcció al mirador del Roc de la Lluna, on hi accedim en 15'. Magnífica atalia des d'on es pot admirar el massís del Pedraforca, el Moixeró, el Puigllançada i el Puigmal. Llàstima de quatre núvols que segueixen fent-nos la guitza.
 
panorámica des del mirador del Roc de la Lluna
Després de fer un mos, continuem per una pista molt ampla, fins a una gran esplanada (Prat Gespedor), on trobem una font. En aquest punt abandonem la pista i resseguim un sender ben senyalitzat (cal travessar el prat per trobar-lo). Durant el descens cap al Santuari de Falgars trobem antigues explotacions mineres, situades enmig de densos boscos que ens ofereixen un magnífic espectacle paissatgístic i cromàtic.
 
Massís del Pedraforca
boscos de tardor al Catllaràs
Arribem al Santuari de Falgars, punt on ens aturem a dinar i fer un cafetó.
 
Santuari de Falgars
Visita al Santuari i descens de tornada fins al punt d'inici, el pont romànic de la Pobla de Lillet.
 
La Poble de Lillet
Molt bona sortida de senderisme i molt bona compañía del grup Sortides de Muntanya al Berguedà. Fins a la propera companys !!

diumenge, 3 de novembre del 2013

Serra de Sant Amanç

Cim del Sant Amanç
Un dels atractius més bonics de la tardor és poder fer una mica de senderisme entre els boscos d'arbres caducifol·lis, fotografiar-ne la seva ampla gama cromàtica i gaudir dels camins plens de fullaraca seca.
En aquesta ocasió, el company Pito ens ofereix allotjament al llogarret d'El Baell, sobre Ribes de Freser. Així, una bona opció és poder realitzar un recorregut circular per la Serra de Sant Amanç. Per accedir-hi, prenem el cotxe fins el Coll de Jou i, després d'aparcar-lo, comencem a remuntar per un sender des del mateix coll (direcció SW). Accedim a l'aresta del massís, des d'on podem gaudir d'una magnífica vista sobre Campdevànol i Ripoll. Continuem per un sender (direcció E) fins el mateix cim de Sant Amanç. Fantàstica visió dels Rassos de Peguera, Pedaforca i el Cadí.

Iniciem el descens per un sender que neix en un petit pla, just per sota el cim, en forta pendent. Aquest camí ens condueix fins el Coll de Canyemars, molt a prop de Sant Julià de Saltor.

Coll de Canyemars
S'ha d'anar en compte en alguns trams del sender, ja que la pendent és important i el terreny una mica descompost.


Reposem forces i anem a buscar el camí que condueix al Collet del Vent. No tenim sort i hem de progressar pel mig del bosc, tirant d'orientació i avançant entre la brossa. Finalment, recuperem el sender que ens facilita l'accés el coll, on tenim la fortuna de trobar algun rovellonet.

Collet del Vent



Proseguim fins el proper Coll de La Tuta, on trobem la pista que ens retornarà al Coll de Jou.

cap al Coll de la Tuta.
Molt bon dia de tardor, un bosc un xic eixut i 5h de ruta circular força interessant.