dijous, 27 de juny del 2013

Ermita de la Pertusa-Montfalcó

Camí de Montfalcó al congost de Mont-Rebei

Iniciem el mes de juny amb la confiança de trobar, finalment, bones condicions meteorològiques. La veritat, però, és que sembla que la primavera ens farà la guitza fins ben entrat l'estiu. En aquesta ocasió, retorno a la zona d'Àger en companyia de la Montse. La nostra intenció és recòrrer el sender d'accés a l'entrada del congost de Mont-Rebei i creuar l'embassament per una nova passarel·la per arribar a l'alberg de Montfalcó.

camí d'accés al Congost de Mont-Rebei
Just abans de l'entrada del congost, ens trobem la cruïlla que, en fort descens, ens apropa a l'accés al pont metàl·lic.


Posteriorment, ja en vessant aragonesa, s'ha de realitzar una forta pujada per a situar-nos a l'inici del primer tram de graons de fusta. Es tracta d'una "macro-estructura" clavada a la paret que ens facilita superar un parell de cingleres.


Personalment, crec que ha estat una inversió que s'haguessin pogut estalviar, tant des del punt de vista econòmic, com ecològic (vaig veure un antic niu de rapinyaires just a l'açada d'un dels graons).

Pont i graons sobre el congost i la cinglera

Finalment, remuntem l'antic sender d'accés al congost que ens porta fins a l'alberg de Montfalcó.

rètol a l'alberg de Montfalcó
Congost de Mont-rebei
El camí és força interessant i la distància i el desnivell, gens menyspreables (6h; més de 1000m). La limitació del recorregut és que obliga a anada i tornada pel mateix sender, i la llàstima és que no es pugui creuar l'embassament (bé, suposo que algun valent podria plantejar-se creuar nedant, però aquesta opció queda limitada als fora de sèrie, que no és el cas). El que sí podria resultar interessant seria la possibilitat d'emprar una piragua i retornar a la zona de l'ermita de la Pertusa (idea de "business" per la gent de l'alberg de Montfalcó).